maanantai 13. helmikuuta 2012

Uutta eloa/ New life


Kuun alussa autoin puolisoa ripustamaan ryhmänäyttelyään Speed of Darkness Aboa vetus Ars novaan Turussa. Tällä viikolla tein hänelle myös väliaikaiset kotisivut www.annahyrkkanen.blogspot.com:iin. Olen nyt myös muutaman viikon taittanut valokuvakirjaa, jonka painatan Amerikassa. Kirjassa on osa New Yorkin kuvistani, joita on myös esillä aiemmissa blogipostauksissa. Opettelin myös enemmän mustavalkokuvan luomista ja käsitelyä Photoshopissa. Kuva ylhäällä on kirjani kansikuva. Alla olevat kuvat ovat erilaisia versioita, ja olen kahden vaiheilla onko kuva jossa on tummempi etuala liian käsitellyn näköinen. Ottakaa kantaa!

At the beginnig of the month I helped my spouses group exhibitions monunting at Aboa vetus Ars nova museum in Turku. This week I also made a temporary homepage for her at www.annahyrkkanen.blogspot.com. I've been designing a photographic book for few weeks now. It consist of some of my photos that I took at N.Y.C last fall. I'm going to get it printed in the States. I've also learned a great deal of how to process and create black-and-white photography in Photoshop. The picture above is the cover of my book. The pictures below are slightly different alternatives of the same photo. I don't know if the one with darker foreground looks too artificial or not. Have your say!


Vaalea etuala - Light foreground
Tumma etuala - Dark foreground

2 kommenttia:

  1. Kuvia kun rinnakkain katselin, niin tällaisena pimiöajan kuvantekijänä kiinnitin huomiota siihen, että tummennetussa versiossa kaikki varjot eivät tummenekaan. Lippalakkihepun edessä vasemmalla oleva selkä on samansävyinen kummassakin versiossa. Eroa kuvissa ei kuitenkaan ole hirveästi, niin voisi kysyä, että miksi tummennella ollenkaan?

    Tai sitten etualan ihmiset voisi vetää ihan kunnon varjoihin.

    VastaaPoista
  2. Syy epätasaiseen tummenemiseen on se, että kuvan etualalla on käytetty syvää sinistä filtteriä ja taivaaseen taasen syvää punaista. Tämä on sitä raw-kuvauksen auvoa; väri-informaatio säilyy muunneltavaksi.

    Itsekin päädyn vaaleampaan.

    VastaaPoista